FormatŽabalj

Konferencija „Perspektive razvoja pčelarstva u Srbiji – sinergija pčelarstva i turizma“ održana je danas u Čurugu, u organizaciji Udruženja „Bačka pčela“ iz Čuruga i Turističke organizacije opštine Žabalj, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.
Događaj je otvorio predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović, koji je istakao da pčelarstvo u opštini Žabalj predstavlja izuzetno važnu granu poljoprivrede i turizma.


„Zahvaljujući projektu Put meda i sira mnogi pčelari iz cele opštine otvorili su vrata svog doma turistima, a pčelarski turizam privukao je mnoge posetioce iz cele zemlje, a i iz regiona, da dođu u našu opštinu i uživaju u njenim lepotama. Kao i do sada, pčelari će imati potpunu podršku lokalne samouprave“, istakao je Radanović.

Prisutnima su se obratili predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, kao i predstavnici Saveza pčelarskih organizacija Srbije i Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine, koji su govorili o značaju pčelarstva i načinima za unapređenje ove oblasti poljoprivrede.
Konferenciji je prisustvovalo 20 udruženja iz Beograda, Novog Sada, Inđije, Rume, Zrenjanina, Vršca, Kikinde, Sombora, Bečeja, Bača, Apatina, Aleksinca, Temerina i Sečnja.


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *