FormatŽabalj

Regionalno sportsko takmičenje Dunav osiguranje Sportske igre mladih, za region Vojvodine, održano je na velikom stadionu u Žablju. U ekipnim i pojedinačnim sportskim disciplinama nadmetale su se ekipe iz Žablja, Novog Sada, Bačke Palanke, Kule, Apatina, Rume, Sombora, Subotice, Sente, Inđije, Pančeva, Kikinde, Srbobrana i Loznice.

Opština Žabalj je rado prihvatila da bude domaćin ovog takmičenja, pa se tom prilikom obratio predsednik opštine Uroš Radanović.


„Pre svega se zahvaljujem takmičarima i organizatorima, čast je ugostiti ovoliko mladih sportista iz cele Vojvodine. Takođe se zahvaljujem i članu Opštinskog veća za sport i turizam Zoranu Šolaji, koji je zdušno podržao čitavu organizaciju. Naša lokalna samouprava će nastaviti da podržava ovakve i slične manifestacije. Znamo da je sport jako važan za decu i mlade, a pored takmičarskog duha, još je bitnije upoznavanje i druženje“, kazao je Radanović.

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih, kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti, čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend svih vrsta intolerancije.

Kategorije: Dešavanja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *