FormatŽabalj

U okviru projekta „Uspostavljanje Centra za razvoj inovacija u zapošljavanju i tehnološkom preduzetništvu“, koji realizuje Kancelarija za mlade opštine Žabalj, započele su obuke za sve zainteresovane mlade ljude. Projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta, uz podršku lokalne samouprave.

Prva u nizu je trodnevna obuka „Kroz obuku do posla“, koja će obuhvatiti teme kao što su pisanje radne biografije, kako obaviti intervju za posao, kako napisati motivaciono pismo.

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta, koje je obezbedilo sredstva da se realizuje zajednička ideja lokalne samouprave i Srednje škole „22. oktobar“ iz Žablja.

„Bitno nam je da prepoznamo potrebe mladih ljudi, razmišljali smo šta je to što im je potrebno kako bi se profilisali i kako bi im bilo lakše u sutrašnjem ostvarivanju karijere. U toku te komunikacije sa profesorima shvatili smo da im je potrebno učenje stranih jezika, obuka rada na računaru i programiranje, koje je jako popularno. Došli smo do zaključaka da bi bilo dobro da pružimo podršku u tim segmentima, da imaju dobru osnovu za dalje obrazovanje, jer takvu priliku do sada nisu imali, a Ministarstvo nam je pružilo punu podršku“, istakao je Radanović.

Biće organizovane i obuke o računarskoj pismenosti, učiće se i poslovni engleski jezik, kao i radna i stručna praksa, a biće reči i o subvencionisanju samozapošljavanja. Takođe, mladi preduzetnici će imati priliku da dobiju odgovarajuće pravne savete, edukovaće se i o razvoju biznis plana, a imaće priliku da nauče kako da prezentuju na vebu svoje preduzetničke ideje.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *