FormatŽabalj

Vučić: Nemamo problem sa osnovnim životnim namirnicama, ni naftom

SVEČANI DOČEK ZA PREDSEDNIKA SRBIJE: Knez Albert II od Monaka uručuje Vućiću Veliki krst reda Svetog Šarla

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je večeras još jednom da u Srbiji nema problema sa osnovnim životnim namirnicama, kao ni sa nabavkom nafte, i pored svih problema.

Vučić je najavio i da će sutra vlada usvojiti izuzetak od odluke, kako bi 31.000 tona pšenice, po ranijem dogovoru, bila isporučena Albaniji, uz nešto manje količine kukuruza.

Vučić je za ukazao da je cena nafte ponovo danas porasla, danas je bila 118 dolara, a večeras 122 dolara, dok je gas poskupeo čak 25 odsto, kao posledica odluke Vladimira Putina da se gas plaća u rubljama.

Razgovaramo o uvozu nafte sa Bliskog istoka preko Drača

Aleksandar Vučić izjavio je da već vodi razgovore sa partnerima sa Bliskog istoka o mogućnosti da Srbija od njih uvozi naftu, kao i da bi ona mogla da se doprema našoj zemlji preko albanske luke Drač.

Vučić je gostujući na RTV rekao da ne znam kako će se završiti problem oko nafte odnosno da li će Srbija i NIS biti izuzet iz sankcija EU prema ruskim kompanijama.

Patriotizam je da sačuvamo mir i Srbe na KiM

Predsednik Vučić poručio je onima koji mu, kako kaže, drže pridike oko patriotizma i izbora na KiM, da je patriotizam očuvati mir.

Vučić je, u emisiji „Signali“ RTV, rekao da sada oni koji se zalažu za nezavisno Kosovo, to čine prikriveno zbog izbora i počinju da mu drže pridike oko patriotizma i izbora na KiM.

Stigla treća kompozicija Štadlerovog voza u Šid

Predsednik Srbije saopštio je da je u Srbiju, u Šid, stigla treća kompozicija Štadlerovog voza, koji će saobraćati na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad.

„Sada ćemo imati tri voza koja će saobraćati“, kazao je on u emisiji „Signali“ na RTV i dodao da je potrebno vreme da se ljudi naviknu na to.

Šokiran sam neodgovornošću-tražio sam veće zalihe za vojsku

Vučić je izjavio da je šokiran neodgovornošću onih koji ga nisu poslušali kada je od vojnog vrha u decembru tražio da se povećaju obavezne zalihe hrane za vojsku, kao i da će to sada biti rešeno sredstvima iz državnog budžeta.

„Ono zbog čega sam dodatno zabrinut, iako sam na skupu sa vojnim vrhom 18. decembra u Nišu jasno rekao da se sve količine hrane za vojsku povećaju sa obaveznih 15 dana na mesec dana. To nije dobro urađeno i ono zbog čega sam dodatno zabrinut je to što fabrike odbrambene industrije Srbije nisu nabavile sirovine“, rekao je Vučić gostujući na RTV.

Imam strah od sutrašnjeg dana i zaključaka NATO

Predsednik je rekao da će ruske snage verovatno uskoro zauzeti Marijupolj i izrazio nadu da neće doći do širenja sukoba među svetskim slilama, ali da svakoga dana stižu sve teže i gore vesti.

„Imam strah od sutrasnjeg dana i zakljucaka NATO. Nadam se da će se sačuvati mir“, rekao je Vučić za RTV i napomenuo da je Jens Stoltenberg večeras dao dobru izjavu (da NATO ima obavezu da osigura da rat ne eskalira van Ukrajine i postane konflikt izme?u NATO i Rusije.)

Teška vremena, skladišta mala

Vučić je ukazao da predstoje teška vremena u kojima je pitanje odgovornosti suštinsko.

„Predsednik Francuske Emanuel Makron, za kojeg verujem da će ponovo pobediti na izborima, usred kampanje rekao je da se Francuzi spremaju za vaučere za hranu.

A, što bi Kurti bilo šta razumeo…

Predsednik je izjavio da premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti želi da poruči Srbima da im nije mesto na Kosovu i Metohiji, dodajući da je mnogo novca uloženo u rušenje srpskog jedinstva i Srpske liste na KiM, te poručio da srpsko jedinstvo niko ne može da sruši.

Komentarišući Kurtijevu izjavu da bi potpuno razumeo Srbe kada bi „protestovali protiv korupcije, za bolje obrazovanje, za socijalna pitanja“, pozivajući iz da ne izlaze na proteste protiv odluke Prištine da im ne omogući glasanje na izborima 3. aprila, Vučić je odgovorio: „A, što bi Kurti bilo šta razumeo? Kurti za koga su kod nas u javnosti govorili da je genije, da će sa njim da bude „čudesno lepo“, jer on valjda voli Srbe, od kako je Koštunica njega i još neke pustio na slobodu, pa je valjda zapamtio Srbe po dobru.. Pa im ovako vraća i iživljava se na onima koje smatra svojim građanima, jer želi da pošalje poruku Srbija da im nije mesto na Kosovu i Metohiji”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti