FormatŽabalj

Rekonstrukcija vrtića u Čurugu započeta je ovih dana, a tom prilikom predsednik Skupštine opštine Žabalj Radovan Čolić obišao je radove.

Čuruški vrtić uskoro će imati potpuno novu kanalizaciju i u objektu i van objekta, odnosno nove odvode i dovode vode, kao i nove slavine i vodokotliće. Osim toga, betonske staze koje su propale radnici trenutno razbijaju, te će biti izliveno oko 300 metara kvadratnih novog betona. Takođe, napravljena je i jedna nova, dodatna prostorija u okviru vrtića. Sve radove finansira lokalna samouprava.

Predsednik SO Žabalj Radovan Čolić istakao je, prilikom posete, da su deca jedan od glavnih prioriteta lokalne samouprave i da je bitno konstatno ulagati u njihov boravak u vrtićima i školama.

„I do sada su nam vrtići i škole bili prioritet, pa smo tako ulagali u apsolutno svaki objekat te namene, što nastavljamo i dalje da činimo. Ovim radovima biće rešeni dugogodišnji problemi vrtića u Čurugu i uvek smo zadovoljni kad ulažemo u investicije poput ove“, kazao je Čolić.

I u prethodnom periodu ulagalo se u ovaj objekat, a sredstva je, pored lokalne samouprave, izdvajala i Pokrajinska vlada. Tom prilikom, iz vrtića koji funkcioniše u okviru Osnovne škole „Đura Jakšić“ Čurug, poručili su da su radosni kad vide da su nadležni prepoznali da su deca osnova društva i pružili im priliku da u najboljim uslovima stiču nova znanja.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *