FormatŽabalj

U opštini Žabalj obeležen Svetski dan turizma

U opštini Žabalj obeležen Svetski dan turizma

Turistička organizacija opštine Žabalj obeležila je 43. po redu Svetski dan turizma.
Tim povodom, organizovana je tura za učenike Srednje škole „22. oktobar“ iz Žablja, koji pohađaju turistički smer, a imali su priliku da upoznaju lepote Čuruga, poput Rođine vetrenjače i Parka prirode „Stara Tisa“. Takođe, posetili su Hram Vaznesenja Gospodnjeg i Muzej žrtava racije, gde su slušali o istoriji ovog mesta. U Turističko-informativnom centru TO opštine Žabalj saznali su više o turističkoj ponudi i potencijalima opštine.

 

Uz sve to, održano je i edukativno predavanje sa temom aktuelnom u svetu, to je „Preispitivanje turizma“, kad su se dotakli i teme uloge turističke organizacije u razvoju destinacije i privrede, odnosno kako indirektno različite oblasti privrede utiču na turizam.

Predavač i dugogodišnji turistički radnik Zoran Prodanović istakao je da je veoma važno da mladi ljudi najpre upoznaju svoju lokalnu zajednicu, a onda ostale destinacije.

„Obično se prvo upoznaju dalje destinacije, veliki gradovi, mora, a tek posle lepote Srbije. Ovaj događaj jedan je od segmenata povezivanja TO opštine Žabalj sa školom i učenicima, što je značajno, jer će učenici moći da budu uključeni u različite aktivnosti u lokalnom turizmu i tako će imati priliku da utiču na razvijanje svoje opštine, koja ima dosta atrakcija i potencijala“, rekao je Prodanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti