FormatŽabalj

U Đurđevu obeležen Dan Rusina

U Đurđevu obeležen Dan Rusina

Rusini opštine Žabalj u Đurđevu su sveča­no obeležili naciona­lni praznik – Dan Ru­sina. Kao i prethod­nih godina, obeležav­anje praznika započeto je ceremonijalnim isticanjem​ zastava Republike Sr­bije, AP Vojvodine i zastave Rusina u Srbiji, na zgradi Mes­ne zajednice i prost­orijama KUD „Taras Ševčenko“, kao i kod spomenika Jaši Bako­vu, slavnom atletiča­ru rusinskog porekl­a. Usledio je kultur­no-umetnički program, u kojem su učestv­ovali članovi tog dr­uštva, kao i učenici recitatori, a istak­nute su važne činjen­ice o istoriji i kul­turi Rusina, kao i o njihovim najvažnijim dostignućima.

Predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović prisustvovao je danu važnom za Rusine, poručivši da je lok­alna samouprava uvek uz njih.

„Opština Žabalj je vaš siguran oslonac, saradnja koju oduvek imamo može da bude samo još bolja, znate da su vrata opštine uvek otvorena za sve što vam je potrebn­o. Želim posebno da se zahvalim kulturn­o-umetničkom društvu, koje neguje običaj­e, kulturu i tradic­iju rusinskog naroda­“, podvukao je Radan­ović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti