FormatŽabalj

Svetosavski turnir u malom fudbalu za decu iz opštine Žabalj organizovan je u žabaljskoj sportskoj hali, u saradnji lokalne samouprave i Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

​ Opština Žabalj tradicionalno organizuje ovaj turnir, a sada u saradnji sa Sportskim igrama mladih, kako bi​ deca imala priliku da se takmiče i dalje, na regionalnom prvenstvu, pa zatim i na državnom i međunarodnom. Učestvovala su sva četiri fudbalska kluba iz opštine, a pobednički pehar je odneo FK„ŽSK“ Žabalj, sa najboljim igračem turnira Markom Kaloperovićem. Srebro je otišlo u FK „Jedinstvo“ Gospođinci, Đurđevčani iz FK „Bačka“ osvojili su bronzu, dok je nagrada za fer plej, odnosno četvrto mesto otišla u FK „Hajduk“ Čurug.

Predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović istakao je da od ove godine imaju partnera u organizaciji ovog turnira.

„Drago mi je što smo omogućili deci da se dalje takmiče, da se druže i upoznaju sa vršnjacima iz cele države, a i šire i to u okviru sporta. Poželeo sam im mnogo sportskih uspeha u budućnosti, a mi kao lokalna samouprava ćemo nastaviti da ulažemo u razvoj sporta, kako bismo im omogućili što bolje uslove za treninge i takmičenja“, rekao je Radanović.


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *