FormatŽabalj

Opština Žabalj kontinuirano ulaže napore kako bi privrednici sa ove teritorije imali svu neophodnu pomoć kada je u pitanju njihovo poslovanje. Jedan od prvih segmenata našeg unapređenja ogleda se u stvaranju pozitivne atmosfere u privrednom smislu i stvaranju svih neophodnih uslova za poslovanje. Uvođenje novog modela fiskalizacije jedan je
od najvažnijih projekata koje Ministarstvo finansija trenutno realizuje, s obzirom na to da je reč o velikoj i važnoj strukturnoj reformi koja će doneti brojne benefite celom društvu i državi, privredi i građanima, veoma je važno da svi privrednici sa područja opštine Žabalj što pre uđu u tu reformu i omoguće dalji razvoj opštine.


Rok za prelazak na novi model fiskalizacije je 1. maj ove godine, a iz Ministarstva finansija poručuju da neće biti nikakvog pomeranja rokova.
Prijavljivanje za subvencije za uvođenje novog modela fiskalizacije za sve koji se nisu prijavili u prvom roku odvijaće se na isti način kao i prethodnog puta, na portalu Poreske uprave. Za ostvarivanje subvenicija, obveznici fiskalizacije mogu da se prijave samo jednom, a naknadno menjanje prijava neće biti moguće.


Obveznicima se uplaćuje po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po svakom prodajnom mestu i po svakom uređaju još po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, a za privrednike koji nisu u sistemu PDV, taj iznos se uvećava za 20 odsto. Prijavljivanje se može obaviti na portalu Poreske uprave ePorezi i da bi se privrednici prijavili za subvencije prvo treba da, ukoliko to nisu uradili, prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata. Oni to mogu i treba da urade putem portala Poreske uprave ePorezi. Nakon što prijave lokacije, poreski obveznici se mogu prijaviti za subvencije
države.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *