FormatŽabalj

Potpisani ugovori o sufinansiranju sportista iz opštine Žabalj

Potpisani ugovori o sufinansiranju sportista iz opštine Žabalj

Ugovori o sufinansiranju sportskih klubova i udruženja iz opštine Žabalj potpisani su između lokalne samouprave i predstavnika sportista i to u vrednosti od 13 miliona dinara, što je za oko milion dinara više nego što je bilo predviđeno prošlogodišnjim konkursom. Iz razloga što Sportski savez nije u mogućnosti da realizuje sve programe, usled pandemije, iznos od 590.000 dinara raspoređen je na sportske klubove, tako da je ukupno povećanje za klubove 1.590.000 dinara. Sredstva su predviđena i za 14 različitih programa, poput letnjih turnira u malom fudbalu, radničkog sporta… Takođe, sredstva je dobilo i Udruženje „Sport za sve“, kao i Sportski savez, za svoje redovne aktivnosti, uključujući i školski sport.


Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović zadovoljan je budžetom koji se svake godine opredeljuje za razvoj sporta.
„Zalažemo se za razvoj svakog vida sporta i trudimo se da budemo potpora, kako bismo motivisali sportiste da budu još aktivniji“, rekao je Radanović.


Član Opštinskog veća za sport i turizam Zoran Šolaja istakao je da iz godine u godinu sportisti imaju sve bolje uslove za napredak.
„Potpisivanje ugovora između Opštine Žabalj i sportskih klubova sa ove teritorije je pokazatelj koliko lokalna samouprava brine o razvoju sporta na ovoj teritoriji. Mnogo je urađeno po pitanju sportske infrastrukture, što takođe pokazuje u kojoj meri podstičemo klubove i udruženja na još bolji rad“, naglasio je Zoran Šolaja.


Predsednik Sportskog saveza opštine Žabalj Uroš Bogojević naglasio je da, iako je godina bila teška, nisu izostali dobri rezultati u grupnim i u pojedinačnim sportovima.
„Lokalna samouprava veliku pažnju poklanja razvoju sporta, ali i ulaganju u sport i sportske manifestacije, kroz koje se motiviše veliki broj mladih da se posvete sportu i zdravom životu“, kazao je Bogojević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti