FormatŽabalj

Postanite majstor za KAFU: Ovo su tajne kuvanja savršene jutarnje šoljice koje znaju samo retki

Postanite majstor za KAFU: Ovo su tajne kuvanja savršene jutarnje šoljice koje znaju samo retki

Prva jutarnja kafa je rutina velikog broja ljudi, a mnogima će čak i ceo dan zavisiti od toga kako je ispala. Donosimo vam glavne savete koji će vam pomoći da svako jutro skuvate savršenu kafu.

Većina ljudi ne može zamisliti početak dana bez vruće šolje kafe u rukama.Iako neki tvrde da konzumacija prekomerne količine kafe nije dobra za zdravlje, sve više istraživanja pokazuje kako je kafa zapravo dobra i ima mnogobrojne pozitivne posledice na zdravlje. Ali kuvanje savršene kafe zahteva određen nivo znanja, a postoji i nekoliko grešaka koje većina ljudi radi, koje uništavaju njen ukus, prenosi Real Simple.Veličina zrna kafe.

Različiti načini pripreme kafe traže zrna različitih veličina. To je zato što kafa brže izlazi iz zrna koja su sitno mlevena, nego iz manje mlevenih i većih zrna. Više mlevena zrna takođe trebaju više vremena da voda prođe kroz njih, što znači da su kafai voda u dužem kontaktu. Glavno pravilo jeste da metode za kraću pripremu kafe zahtevaju više mlevena zrna, dok duže metode pripreme kafe zahtevaju manje mlevena zrna.Korišćenje vode iz slavineLako je zaboraviti da je kafe sastavljena od 98 posto vode, stoga je bitno da voda za pripremu kafe bude što bliže kafinom originalnom sastavu. Voda iz slavine nikad neće biti slična tome, trebala bi se koristiti filtrirana voda.Kuvanje na pogrešnoj temperaturiTemperatura vode je važna pri kuvanju kafe .

Kada se kuva kafe , ona bi trebala biti između 90 i 95 stepeni Celzijusa, ne prehladna ni prevruća. Kako biste postigli savršenu temperaturu, zakuvajte vodu i zatim ostavite da stoji 30 sekundi.Prevelika količina kafeVećina ljudi ne meri količinu kafe koju stavljaju u vodu te za jače napitke stavljaju i više kafe, ali to može dovesti do kiselog ukusa.

Više kafe neće dovesti do jače ili bolje kafe , samo ćete nepotrebno trošiti veću količinu kafe . U pravilu se stavljaju dve kašikice kave na svakih 170 mililitara vode.Korištenje kafe kojoj je prošao rokNeće vam naštetiti, ali promeni će ukus i više neće biti toliko ukusna kao kad je sveža. Kafa kojoj je rok prošao dve ili tri nedelje promeni će svoju aromu i ukus te više nije pogodna za kuvanje. U pravilu, nakon otvaranja kafa je dobra sledeće dve nedelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostale vesti

Ostale vesti