FormatŽabalj

Pošta Srbije raspisala konkurs: Šansa za mlade da napišu najbolje EKOLOŠKO PISMO

Pošta Srbije raspisala konkurs: Šansa za mlade da napišu najbolje EKOLOŠKO PISMO

Mladi od devet do 15 godina od danas mogu da učestvuju na Međunarodnom takmičenju za najbolje pismo koje organizuje Svetski poštanski savez kao specijalizovana agencija UN, saopštila je Pošta Srbije.

Takmičenje se održava već 51 godinu, a mladi Srbije na njemu premijerno učestvuju što im je omogućila Pošta.

Tema konkursa je globalna ekološka kriza, a pisma se šalju na adresu Pošte Srbije, koja je članica Svetskog poštanskog saveza, i organizator na nacionalnom nivou.

Najbolje pismo predstavljaće Srbiju pred međunarodnim žirijem u Ženevi.

Takmičenje sa temom “Napiši pismo uticajnoj osobi i objasni zašto i šta treba da se preduzme u vezi sa klimatskom krizom” održava se po pravilima Svetskog poštanskog saveza koja podrazumevaju da pismo mora biti pisano rukom, uz poštovanje striktne forme pisma.

To znači da radovi moraju da sadrže sve elemente pisma: zaglavlje, uvodni pozdrav, telo pisma, završni pozdrav i potpis.

Pisma ne smeju biti duža od 800 reči, a uz rukom pisanu verziju, učesnici treba da dostave i elektronski prepis urađen na računaru.

Kriterijumi za ocenu biće struktura pisma, pridržavanje teme, kreativnost i upotreba jezika.

Nacionalni konkurs otvoren je danas i traje do 22. aprila.

Pošta Srbije pridružila se ovom takmičenju sa ciljem da doprinese unapređenju pismenosti kod mladih kroz umetnost pisanja pisama i da podstakne učesnike da izraze svoju kreativnost i usavrše svoje jezičke veštine.

Detaljne propozicije konkursa dostupne su na sajtu Pošte Srbije, fejsbuk i instagram profilima Pošte. Učesnici radove šalju na adresu Pošte Srbije – Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, sa naznakom – Konkurs “Pismo uticajnoj osobi u vezi sa klimatskom krizom”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti