FormatŽabalj

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Vladu Australije u sudskom sporu. Suđenje Novaku Đokoviću, po njegovoj žalbi o odbijenoj vizi za ulazak u Australiju, počelo je oko 01:00. Nakon što je čitavo suđenje kasnilo nekih pola časa, usledilo je izlaganje Novakovih advokata, koji su obrazlagali Đokovićevo stanovište gotovo dva i po sata.

Usledila je manja pauza, da bi posle nje, zastupnik Vlade Australije pričao pred Kelijem svega 30-ak minuta.

U međuvremenu, bio je pomeren rok za deportaciju Novaka iz zemlje na 10.00 časova po srednjeevropskom vremenu, pošto je prethodno bio postavljen na 06.00 ujutru. Usledila je nova velika pauza, posle koje smo čuli i konačnu odluku.Sudija Keli obrazložio je da je Đoković imao kompletnu dokumentaciju za medicinsko izuzeće i da je ispoštovao sva pravila koja su pred njega bila postavljena i da Vlada nije dala dovoljno vremena da ga obavesti o poništenju vize.

Naređeno je da Vlada Australije plati sve troškove, te da se vrate pasoš i Novakove lične stvari.Da je ovo “pobeda” samo u prvoj rundi, potvrđeno je kasnije kada je advokat Vlade Australije istakao da Ministarka unutrašnjih poslova ima pravo da po svojoj diskreciji ponovo “pritvori” Đokovića, posle čega  bi slučaj bio vraćen pred sudske organe. Svakako, napravljen je veliki korak ka razrešenju slučaja i Novakovom učešću na Australijan openu.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *