FormatŽabalj

PALA ODLUKA! Deca subotom idu u školu, evo koliko će biti RADNIH VIKENDA i PRODUŽENE NASTAVE

MASKE U ŠKOLAMA VIŠE NISU OBAVEZNE! Preporuka i dalje ostaje dok su đaci i nastavnici u zatvorenom prostoru

Učenici u predškolskim i osnovnim školama zbog izgubljenih časova tokom pandemije moraće na dodatnu nastavu kako bi nadoknadili propušteno gradivo. Iako su u pitanju samo dva dana koja nekako treba uvrstiti tokom ovog polugodišta, Ministrstvo prosvete ostavilo je školama da svaka za sebe odluči kako će to realizovati.

Od kada je najavljeno da će propuštene lekcije morati da se odslušaju, postojalo je nekoliko varijanti kako će one biti ispredavane. Jedna je bila da to bude kroz radne subote, zatim druga da časovi budu produženi od 15 minuta, ili čak za jedan školski čas, pa čak i onlajn, zbog učenika koji imaju obaveze i takmičenja.

S obzirom da nema svaka škola isti broj učenika, te im i vananstavne obaveze nisu iste, odluka škola doneta je isključivo u korist učenika, i najviše njih odlučilo se za radne subote.

Mnoge škole su jedan dan već nadoknadile radnom subotom a u toku aprila nadoknadiće i  drugi, verovatno isto kroz radnu subotu.

Međutim, s obzirom da na dan škole mnoge škole nisu radile, i taj dan će biti nadoknađen od strane većine na način kako svojevoljno sama obrazovna ustanova odluči.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti