FormatŽabalj

Svečani prijemi za učenike prvih razreda održani su u sva četiri mesta opštine Žabalj. Upisano je ukupno 303 prvaka u Žablju, Čurugu, Đurđevu i Gospođincima. Za njih je organizovana i predstava povodom dobrodošlice, a lokalna samouprava je, kao i prethodnih godina, za svakog obezbedila besplatan komplet udžbenika.
Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović istakao je da početak školovanja predstavlja poseban trenutak kako za decu, tako i za njihove roditelje.
„Ovo je vreme kada se razvijaju osnovne veštine i navike koje će deci koristiti tokom celog školovanja, zato se trudimo da im taj važan početak ostane u lepom sećanju. Početak školovanja je period kad se sadi seme znanja i kroz podršku roditelja, posvećenost učitelja i entuzijazam đaka, to postaje nezaboravno iskustvo koje će oblikovati budućnost mladih generacija“, podvukao je Radanović.
Kako kažu u Opštini Žabalj, višegodišnja nabavka besplatnih udžbenika za prvake samo je jedan od vidova podrške usmerene ka obrazovanju. U zavisnosti od prioriteta, svake godine se ulaže i u rekonstrukcije školskih objekata, što je planirano i u tekućoj godini.
Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *