FormatŽabalj

Ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić posetili su danas vojvođanske opštine Apatin i Odžaci, gde su ih dočekali domaćini poljoprivrednih gazdinstva, kao i predstavnici opština.
U mestu Kupusina koje pripada opštini Apatin, ministra i pokrajinskog sekretara dočekali su predsednica opštine Dubravka Korać, domaćin poljoprivrednog gazdinstva Atila Tumbas, pokrajinska poslanica Nika Petrović, predsednik skupštine opštine Milan Škrbić, zamenik predsednice opštine Radovan Đukić, pomoćnik predsednice opštine Milka Nikšić i pomoćnik predsednice opštine Tomislav Silađi.


Domaćin gazdinstva Atila Tumbas bavi se proizvodnjom lekovitog bilja i začina kao što su mlevena paprika i sušeni crni luk. On poseduje u okviru svog gazdinstva jedan hektar jabuke i obrađuje 150 hektara zemlje.
Ovaj domaćin redovno prati konkurse na svim nivoima i ovog meseca je predao dokumentaciju za konkurs za sejalicu.

Ministra i pokrajinskog sekretara su u mestu Karavukovo kod Odžaka dočekali domaćin Aleksandar Stojanović, predsednik opštine Goran Nikolić, narodni poslanik Miroslav Kondić, pokrajinska poslanica Snežana Sedlar, pokrajinska poslanica Latinka Vasiljković, zamenica predsednika opštine Dejana Salaj, član Opštinskog veća Andrija Hajdu, odbornik u SO Odžaci Milan Trivunović.
Domaćin koji je u ovoj opštini dočekao ministra i pokrajinskog sekretara, Aleksandar Stojanović, bavi se pčelarstvom i predsednik je pčelarskog društva „Suncokret“ iz Odžaka. Udruženje broji 29 članova, i na nivou udruženja imaju oko 1500 košnica, a Aleksandar sam poseduje 100 registrovanih košnica.
Ovo pčelarsko Udruženje redovno prati konkurse koje ministarstvo i pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavljuju i do sada su dobili mlin za šećer i mešalice za pravljenje hrane za pčele.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *