FormatŽabalj

Ministar Udovičić posetio Žabalj

Ministar Udovičić posetio Žabalj

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom, posetio je žabaljsku OŠ „Miloš Crnjanski“, Omladinski centar opštine Žabalj i stadion FK „ŽSK“, a dočekao ih je predsednik opštine Uroš Radanović sa čelnicima lokalne samouprave. Najpre su obišli školu, gde su u toku radovi na rekonstrukciji i sportsku halu u okviru škole, gde je nedavno postavljen novi parket. Potom su posetili Omladinski centar, gde su razgovarali sa žabaljskim srednjoškolcima, koji u tom prostoru imaju priliku da učestvuju u različitim edukacijama i radionicama. Na žabaljskom stadionu ministra je  dočekalo rukovodstvo lokalnog fudbalskog kluba, kao i igrači, od najmlađih do onih najstarijih, a kao poklon ministar i pokrajinski sekretar dobili su članske karte kluba i dres sa svojim imenom.

Ministar Udovičić zadovoljan je što su imali priliku da razgovaraju i da se druže sa žabaljskim sportistima i omladinom.

„Imamo cilj da svako dete i svaki mlad čovek ima priliku da se besplatno bavi sportom i da ima najbolje uslove za bavljenje sportom i da kroz razne pogodnosti i ulaganja sa lokalnog, pokrajinskog i republičkog nivoa omogućimo mladima da u svojoj lokalnoj zajednici imaju najbolje uslove za bavljenje sportom“, rekao je Udovičić.

Predsednik opštine Uroš Radanović zahvalio se na poseti i rekao da su razgovarali šta je to sve urađeno u opštini u domenu omladine i sporta. „Imamo brojne planove za naredni period, a mnoge ciljeve uspeli smo već da ostvarimo. Rekonstruisali smo škole i započeli nove radove, imamo novu halu u Gospođincima, sa novim terenom, ulažemo svake godine u sportske klubove i udruženja, a nedavno je otvoren i Omladinski centar, što je nedostajalo mladima. Trudimo se da obezbedimo sve uslove kako bi mladi imali sve što im je potrebno u svojoj opštini i kako bi tu i ostali“, objasnio je Radanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti