FormatŽabalj

Lazar Ristovski pitao srpske tajkune za pomoć, oni nisu hteli da daju pare, a onda je pozvao Vučića: Ovo je njegova poslednja uloga

Lazar Ristovski pitao srpske tajkune za pomoć, oni nisu hteli da daju pare, a onda je pozvao Vučića: Ovo je njegova poslednja uloga

Film je sniman na nekoliko lokacija, a najteže scene su bile na Staroj planini, Soko-grada i Valjevskom Tešnjaru, kao i na Topčideru.

Na konferencija za novinare povodom završetka snimanja filma „Kralj Petar I“,  na pitanja novinara o ovom istorijskom filmu odgovarali su Lazar Ristovski koji je ujedno i glavni glumac i producent, reditelj Petar Ristovski i glumci Aleksandar Vučković, Radovan Vujović, Ivan Vujić i Milan Kolak.

Film je sniman na nekoliko lokacija, a najteže scene su bile na Staroj planini, Soko-grada i Valjevskom Tešnjaru, kao i na Topčideru.

Ovakvi zahvati u profesionalnom smislu zahtevali su i mnogo novca, koga nažalost nije bilo u budžetu samog reditelja i producenta. Za pomoć su pitali, kako je Lazar rekao, srpske tajkune, ali niko od njih nije želeo da sarađuje.

Kada sam video da niko neće da pomogne, pitao sam predsednika Vučića kako je planirao da obeleži godišnjicu pobede Srbije u Prvom svetskom ratu, da ne planira samo folklorom ili recitalom? Onda sam mu rekao za moj projekat, jer hrabrost i žrtvu koju je trpeo srpski narod, zaslužuju najmanje jedan ovakav film i Vučić je pomogao ovaj projekat na svaki način – rekao je Lazar Ristovski.

Novinarka lista „Danas“ pitala je Lazara o patetici i patriotizmu u filmu, kao i o svim finansijerima, iako on spominje samo predsednika, pa joj je on odgovorio da bi to pitanje trebalo da ostave za kraj.

– To vaše pitanje znam zbog čega je postavljeno, a kako vi niste preterano čitan mediji, mislim da bi ove odgovore trebalo da dobije neko tiražniji, tako bi istina došla do većeg broja ljudi – bio je kratak Ristovski.

Zanimalo nas je koliko teško bilo izneti ulogu kralja Petra.

– Jako je teško izneti ulogu kralja Petra i mislim da je ovo kruna moje karijere, koju bih da završim. Nijedna uloga nakon ove neće moći da parira ovoj – rekao je za Telegraf Lazar Ristovski.

Novinare je najviše interesovalo kakva je atmosfera bila na snimanju, ako se uzmu u obzir vremenski uslovi, koji su bili teški, a temperatura je bila i do -15.

Reditelj filma i sin Lazara Ristovskog, Petar, rekao je da su uslovi bili nepredvidivi i teški. Svu opremu ekipa je nosila po snegu, ledu, kiši. Na setovima kada su rađene bitke, bilo je i po 170 statista, a sve te ljude je trebalo sinhronizovati, uputiti i sa svakim ponaosob rad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti