FormatŽabalj

Đurđevačka škola obezbedila paketiće za decu sa Kosova i Metohije

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Đurđeva učestvovala je u humanitarnoj akciji „Najslađi karavan“, koju organizuje Humanitarna organizacija ,,Srpska solidarnost“, čiji je osnovni cilj pomaganje socijalno ugroženom stanovništvu.

Ovo je sedma po redu ovakva akcija koju organizuje pomenuta organizacija, dok je đurđevačkoj školi prva, ali bi želeli da ovo postane na neki način i tradicija u školi.

„Imamo mnogo humanitarnih akcija iza sebe i ono što je najvažnije, akcije ovakvog tipa u našoj školi su uvek dobrodošle i sa velikim uspehom se realizuju, što govori o senzitivnosti naših đaka i njihovih roditelja, ali i svih zaposlenih, da pomognu svima koji se nalaze u kriznim situacijama. Obzirom da se bliži period godine koji je pun praznika, novogodišnji paketići su ono čemu se svako dete raduje. Želeli smo da ovim gestom obradujemo male heroje sa severa Kosova i Metohije, da im pokažemo da nisu sami, da im predstojeće praznike učinimo lepšim, da im izmamimo osmeh na lice i učinimo da bar na trenutak zaborave na tešku svakodnevnicu, jer naše malo je nekome zaista puno“, rekla je direktorica škole Ljubica Klepić.

Ovom akcijom Đurđevčani su dokazali da je potrebno zaista malo dobre volje, da bi se učinilo nešto lepo, humano i plemenito. U školi u Đurđevu trenutno je u toku još jedna humanitarna akcija školskog Crvenog krsta, gde se prikuplja zimska garderoba za učenike škole kojima je pomoć potrebna. Oni ovakve akcije sprovode sezonski, u zavisnosti od toga šta je učenicima potrebno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti