FormatŽabalj

ČURUG: Mirović i Radanović obišli radove na Domu za duševno obolela lica

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je Dom za duševno obolela lica Čurug, gde su ga dočekali predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović i direktor ustanove Miroslav Kresić. Takođe, prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić. Zajedno su obišli radove na izgradnji novih objekata u okviru Doma i na rekonstrukciji već postojećih objekata. To je jedna od najvećih investicija u sistemu socijalne zaštite, vredna više od 920 miliona dinara, a kako je najavljeno, radovi će biti završeni u aprilu 2024. godine.
Predsednik Pokrajinske vlade izjavio je da će realizacijom ovog važnog projekta biti povećan kapacitet ustanove i funkcionalnost objekata, kao i kvalitet medicinskih usluga, u skladu sa propisanim standardima.

„Zadovoljan sam radom ovih vrednih ljudi na ovako važnom objektu u sistemu socijalne zaštite. Ovde je smešteno u proseku 200 ljudi, koji zahtevaju posebnu negu i pažnju zaposlenih, kao i pažnju društva. Gradi se praktično sedam objekata, od kojih će četiri biti namenjeni za smeštaj korisnika u mnogo savremenijem obliku. Čoveku je puno srce kad može da vidi kako će to u budućnosti izgledati. Ovakvim ustanovama treba da poklonimo pažnju i da im obezbedimo sve ono što im je potrebno“, podvukao je Mirović.
Lokalna samouprava podržala je ovaj projekat inicijativama u svojoj nadležnosti i obezbedila je sve neophodne građevinske dozvole.


Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović istakao je da će realizacijom ovog važnog projekta korisnicima usluga Doma biti omogućena vrhunska nega, a njihov boravak biće umnogome olakšan.

„Zahvaljujem se Pokrajinskoj vladi na ovoj velikoj investiciji i na tome što će Dom za duševno obolela lica u Čurugu dobiti najsavremenije objekte, što je od velikog značaja za sve korisnike i za zaposlene. Lokalna samouprava je na raspolaganju za svaku vrstu pomoći koja je u našoj nadležnosti“, naglasio je Radanović.
Direktor ove ustanove Miroslav Kresić rekao je da je ovo najveća investicija od osnivanja ustanove, odnosno u poslednjih 60 godina.
„Ovo je prostorno proširenje sa 2.000 na 4.600 metara kvadratnih, po svim standardima i propisima. Ovo je način da se pobošlja kvalitet uslova boravka korisnika, kao i za rad zaposlenih“, kazao je Kresić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti