FormatŽabalj

U osnovnoj školi “ Jovan Jovanović Zmaj“ u Đurđevu, tokom dečije nedelje održale  su se razne aktivnosti, koje su se uglavnom bavile zdravim načinom života.

Moto dečije nedelje bio je “ Šta detetu treba da raste do neba?“

Svakog dana održavale su se druge aktivnosti, niži razredi crtali su na betonu ispred škole i u školskom dvorištu, pravili razne predmete, kao i bedž sa motom dečije nedelje.

Sredina nedelje protekla je zajedničkom aktivnošću nižih i viših razreda, gde su svi za užinu doneli voće čije su seme posadili i sada imaju zadatak da tu biljku neguju i gledaju kako raste.

Viši razredi bavili su se dečijim pravima i obavezama, pisali su literarne radove na temu ovogodišnje dečije nedelje, dok je likovna sekcija pravila predmete od reciklaznog materija. Vrsnjački tim i Učenički parlament radili su plakate o prevenciji nasilja i diskriminaciji dece, ali i prevenciji pušenja kao oblikom rizicnog ponasanja.

Kraj nedelje je bio ostavljen za sportski dan. Niži razredi iz svakog odeljenja prezentovali su neku igru iz proslosti, dok su viši razredi imali igre bez granica.
Tokom ove nedelje ostvarili su i dobru saradnju sa školom ,,Sonja Marinkovic “ iz Novog Sada, koja im je poklonila obucu, a koja ce biti uručena deci kojoj je to potrebno.

 


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *